Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi, mezoterapi ilacının sorunlu alana enjekte edilmesi ile tedavi sağlayan bir yöntemdir. Mezoterapi kozmetik amaçla bölgesel zayıflama ve lipoliz, sellülit, cilt gençleştirme, saç kaybı ve canlandırması gibi durumlarda kullanılırken medikal amaçla ksantalezma, lipom, alopesi, melazma, hiperpigmentasyon, akne, stria, vitiligo, psöriazis, ekzema, kaşıntı, bacak ülseri, hipertrofik keloid skar tedavisinde, spor yaralanmaları, romatoid artrit, gut, astım, migren ve depresyon gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır.
Mezoterapi ilacı, doktor tarafından karışım edilen cilt veya vücudun diğer problemlerinin tedavisi için etkinlik gösteren ilaçların, maddelerin, vitamin, mineral, protein, yapı taşlarından oluşmaktadır. Bu maddeler birbiri ile tepkime yaratmayan ya da olumlu etki yaratan özelliklerine göre de kokteyllenir. Bu işlem, vücuduna harici ve enjekte yolu ile ilaç almasında sakınca olmayan herkeste uygulanabilir. Hamile, emziren kadınlarda, ilaç tedavisi görenlerde uygulanması sakıncalıdır. Her türlü hastalık ve sağlık probleminizi bu işlemden önce doktorunuza mutlaka bildirin.
Günümüzde mezoterapi özetle şu amaçlarla kullanılmaktadır:
- karın, uyluklar, kalçalar, kalçalar, bacaklar, kollar ve yüz gibi bölgelerdeki yağları almak
- selüliti azaltmak
- kırışıklıkları ve çizgileri soldurmak
- gevşek cildi sıkılaştırmak
- vücudu yeniden şekillendirmek
- pigmentli cildi hafifletmek
- saç dökülmesine neden olan bir durum olan alopesi tedavisi
Mezoterapi invaziv olmadığı için genellikle herhangi bir kesinti olmaz. Birçok kişi düzenli aktivitelerine hemen dönebilir. Diğerlerinin enjeksiyon bölgelerindeki şişlik ve ağrı nedeniyle bir gün izin alması gerekebilir.
Uygulayıcılar mezoterapi için herhangi bir standart formül kullanmazlar. Bu, bir doktorla diğerinden tamamen farklı bir tedavi görebileceğiniz anlamına gelir. Mezoterapiyi denemek istiyorsanız, prosedürle ilgili çok deneyimi olan lisanslı bir doktora görünün. Bu, yan etkileri en aza indirmeye yardımcı olacaktır.
Mezoterapi hakkında daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki kaynaklardan faydalanabilirsiniz.